{}
Complementary Content
Tools
 

Raiffeisen banka domaćin internacionalne konferencije “Make Azure Days Happen”

 

• Preko 40 predavača predstavilo teme vezane za Cloud tehnologije i Microsoft Azure

Ove sedmice Raiffeisen banka bila je domaćin dvodnevne konferencije „Make Azure Days Happen“ koja je održana u Sarajevu, a koja je okupila preko stotinu učesnika iz čitave Evrope. Na konferenciji su učestvovali predstavnici kompanija Raiffeisen Bank u BiH, Raiffeisen Bank International, Microsoft, UNIQA SEE Digital, TATRA Bank iz Slovačke, ORBIT IT kompanija iz Češke, RBA Hrvatska, te Raiffeisen Bank a.d. Beograd. Dodatno, konferenciji su prisustvovali i studenti sa nekoliko eminentnih tehničkih fakulteta u Bosni i Hercegovini.


Preko 40 predavača, IT eksperata i specijalista za sigurnost i marketing, predstavilo je teme vezane za Cloud tehnologije i Microsoft Azure. Predavanja su bila upotpunjena panel diskusijama o budućim kretanjima i trendovima u oblasti poslovanja i tehnologije.


IT tim iz Raiffeisen banke u BiH predstavio je metode implementacije novog Core Banking System (CBS) i Azure Cloud tehnologija. Predstavnici Microsoft-a održali su prezentaciju na temu Copilot Artificial Inteligence, Azure DevOps platforme za razvoj software-a.


Raiffeisen banka u Bosni i Hercegovini konstantno ulaže u nove tehnologije koje unaprijeđuju krajnje iskustvo klijenata, ali i u svoje postojeće i buduće uposlenike te njihovu edukaciju i profesionalni razvoj. Ujedno, kao odgovoran bankar Raiffeisen banka nastoji doprinijeti zajednici u kojoj posluje, a kao jedna od značajnih aktivnosti u ovom segmentu izdvaja se podrška mladima u vidu dodatnih mogućnosti za edukaciju. 

Na vrh